diumenge, 22 de maig del 2011



CICLOTURISTA "MONTSEC-MONTSEC"


Altimetria de la ruta curta la que vaig fer jo clar. 126km amb un desnivell de 2450.





DISSABTE: A les 5 del matí sona el despertador i 5:30 marxem direcció cap a Balaguer per assegurar el temps. Si si.. segur que us passa pel cap que estem sonats, un dissabte despertar-nos aquestes hores però quan algú vol una cosa s'ha de sacrificar per alguna banda no? Però nosaltres a les 5 també pensavem "Qui ens ha dit d'anar aquesta cicloturista, passar calor, patir..."


Durant el tragecte ens anem despertant i l'humor va canviant. Un cop allà ens adonem que em sortit d'hora per una vegada. Amb 1h 10' estem allà i això ens deixa anar amb tranquilitat a buscar els dorsals, esmorzar i fer una visita amb l'Alba i el Calmet que s'acaben de despertar a la furgo. Allà passem una estona mentre ells esmorzen i després decidim anar a preperar les coses i cap a la sortida.


A les 8:00 tret de sortida començem a pedelar amb l'Alba pq el Ricard i el Lluís han marxat com uns "rayos" per fer la llarga. L'alba també fa la llarga però decideix fer un tros amb mi i parlar una estona que fa dies que no ens veiem i com que està tant forta penso jo té temps de sobres per fer la llarga.


Un cop ens separem amb l'Alba jo vaig fent la meva cursa, parlant amb la gent que vaig trobant i disfrutant de cada un dels ports i sobretot el d'Ares el més llarg, podria explicar cada una de les pedalades fetes amb aquell port. Quan estic afrontant l'últim port cada vegada trobo que estic més cansada però penso que això ja s'acaba però un cop marxo de l'avituallament queden 28km els quals es fan eterns és un trencacames molt i molt dur amb vent de cara, sola, passa algun grup però van molt ràpid, a les pujades no puc aguantar així que segueixo sola fins el final. Arribant a la meta penso que segur que fa molta estona que m'esperen per dinar tots tres però just a la recta d'arribada m'atrapa l'Alba amb un grupet. "Mare meva està fortíssima" 25km + que jo i arriba igual que jo. Això m'agrada s'està recuperant.


DIUMENGE: 1h suau de bici i 1h 50' de carrera molt cansada però amb bones sensacions.

diumenge, 8 de maig del 2011

TERRA DE REMENCES 2011


(Moltes felicitats Montse ets tota una campiona, un altre any t'acompanyo a la llarga)


A les 5:00 sona el despertador una bona dutxa, un got de suc i direcció a Navàs. A les 6:00 sortida de Navàs amb la Montse, Andreu, Pepillo i ràpid cap a la Vall d'en Bas per trobar-nos amb el Brother Juncarol...però el que no sabiem era que ja anàvem tard i un cop acabats els tunels de Barcons cua de cotxes fins dins el poble i allà començava l'estrès això ha estat pitjor que les arribades d'un matí previ a un triatló... I jo pensava que aquí no tindria estrès pq venia a fer una pedelada per acomular km's de cara a Zarautz.


I de la pedelada de 95km que us he d'explicar??? Doncs us faig 10 punts amb cinc cèntims.


1. Ràpid a buscar els dorsals i tornada el cotxe per canviar-nos ràpid i anar a la sortida.


2. Trucada amb la Montse que l'havia perdut a l'arribada del poble i quedem el wc per anar cap a la sortida amb el seu "brother". Arribant a la sortida només 1' abans del tret de sortida.


3. Començem a pedelar direcció Olot amb molt d'estrès amb tanta gent però ràpid han passat 30km sense adonar-nos de res.

4. Paissatges, més paissatges verds, molt verds, amb unes vistes increibles...


5. Primer port "Capdescosta" passa volant... Anar mirant les bicis que passen, les que passem, parlant amb diversos ciclistes coneguts/des alguns del poble, d'altres coneguts dels triatlons, dels duatlons, d'altres de pobles del costat de casa que anem trobant pel camí...


6. El segon port "Coll de Canes" encara passa més ràpid, entre les converses que tenim amb el Joan Juncarol, la Montse Juncarol, el Xavi Vallrivera que també s'ha ajuntat amb nosaltres a mig del segon port concretement a l'avituallament 2. Entre els farts de riure que ens em fet parlant de diverses coses i el pobre noi que portava el culote del reves... "La Montse segur que no volia despertar la dona el matí!!!" "El Joan que no dubte i li diu que el porta el reves... el nano no s'ho creu i li diu porto alguna cosa blava??? El Joan si si i tothom riu i ell es caga amb tots els del seu equip pq no li han dit res de res"...


7. Baixada del port de "Coll de Canes" a unes velocitats espectaculars i jo ven cagada jajaja!!! Un cop a baix els i dic que això és genial i l'ha Montse em deixa anar: "Doncs ja acabes..." I jo no m'hoc crec.. Ja??? No pot ser només 10km? Impossible... Però si quant sortim a entrenar tirades llargues són eternes i avui no he tingut cap moment que fos llarg...

8. Arribada sota l'arc que separa la curta de la llarga i deixo els dos germans els quals seguirant la llarga començant per coronar Bracons i jo direcció cap a la curta.


9. Però abans del punt 8... Foto per recordar aquest dia amb una gran companyia!!!!


10. No ser quina seria la millor paraula per definir aquesta cicloturista pq ho té tot: Està molt i molt ven organitzada, els paissatges són increibles, la companyia també encara que surtis sol de casa allà no estaràs mai sol en cap moment...





...JO LA RECOMANO A TOTHOM...



(HE FET LA CURTA PER ACOMULAR KM'S PENSANT QUE D'AQUÍ UN MES TINC ZARAUTZ I DEMÀ S'HA DE SEGUIR ENTRENANT D'ALTRES DISCIPLINES PERÒ EL COLL DE BRACONS, EL DE CONDREU I EL DE CAN BAC SÓN EL MEU OBJECTIU PER UN ALTRE ANY AIXÍ QUE TORNARÉ)

diumenge, 1 de maig del 2011

B DE BANYOLES 1/5/2011


Iniciant temporada de triatlons.... I com no podia ser millor amb un B??? Si si un B concretament el B de Banyoles... El meu primer B... Mare meva...!!! I la més "Peque" de les noies i segona més petita de tots.


Han estat 5:00:14 espectaculars, tot i patir en alguns moments com no... ha estat una experiència inoblidable que segur que no oblidaré mai!!!

Tot va començar dissabte 30 d’Abril a l’Eix on ens vam trobar amb el Damià i el Sergi per iniciar el trajecte cap a Banyoles on ens allotjaríem a la “Sprint Casa Fonda” però a mig camí realitzem una parada a Olot per berenar una mica i quan reiniciem el trajecte una gran alegria... (Zaragoza 1-0 Madrid) arribant a Banyoles 2-0 l’alegria cada vegada es més gran... En aquells instant una trucada del Salva ens informa que passen per les Preses i quedem que ens trobem a la pensió.


Un cop tots instal•lats a les pertinents habitacions ens dirigim cap el pavelló per anar a escoltar el Brefing i un cop acabat retornem ràpidament a la pensió per començar el sopar a les 9 del vespre amb tots els altres triatletes allotjats allà (Espaguetis a la bolonyesa i peix el forn amb patates). Sopar boníssim entre rialles i batalletes ...!!! Menys el Lluís que ha anat a veure el Barça amb un Bar i ha sopar un bikini... No sap el que s'ha perdut...!!! Abans d’anar a dormir una passejadeta per retrobar-nos amb el Lluís i poder pair una mica el sopar.

Diumenge a les 6:00 del matí sona el despertador, una dutxa i retrobada el menjador amb tots els altres companys de l’equip per fer un bon esmorzar. Un cop tots apunt... agafem les pertinents coses i ens dirigim cap a boxes.


Un cop a boxes mentre estem col•locant les coses a lloc amb la Barbara li explico que aquest any només hi ha una sortida i sortirem amb els 460 i pico homes els quals ens poden deixar fetes miques amb les 30 noies. Ella va de seguida a confirmar-ho amb la jutgessa i li explica que per temes amb el tall de la carretera només poden fer una sortida i que ens han fet una “camara de llamades” per nosaltres soles... Però el que no li explica es que està col•locat uns 4 carrils més enllà de la línia recte que va cap a la boia groga... això indigna una mica pq tots hauríem de fer el mateix no??? Però jo penso: És igual això no és un sprint, ni un olímpic... Aquesta distància és molt més llarga vindrà d’uns minuts més??? I entre aquestes discussions entre les fèmines...Tots a l’aigua i tret de sortida mare meva...SI si... Ja estic allà començant els 2200 metres uns 2200 molt nets i desfruitant el màxim d’ells arribant amb 40:22 molt contenta.


(Sisena fèmina a sortir de l'aigua)


Transició completament diferent de les que estic acostumada tot i ser ràpida és molt més lenta que no pas amb els Sprint i Olímpics.

Un cop col•locada sobre la bici menjo una mica pedalant.. aprofitant la recta... Van passant els km i no para de passar gent mare meva quina desmotivació... però no passa res torno a concentrar-me i pensar amb la frase d’una gran amiga (El cocu ho és tot Susagna amb aquesta distància. Aquí no has de mirar les altres o els altres. Ets tu i la teva natació, tu i la teva bici i tu i les teves bambes) frase que no he parat de repetir-me des de l’inici de la prova i seguiré repetint-me fins el final. El primer en atrapar-me de l’equip és el Junca amb el qual parlo una mica mentre pedalem amb la separació suficient. A la segona pujada de la segona volta el segon del club el Salva amb molta força i ens animem mutuament. Un cop acabades les dues voltes amb un vent terrorífic última recta i entrada a boxes... I ara.... 20km..??? 3 voltes al llac... No pot ser ...!!! (Sort que la gent m'ha informat que no hi ha els 20km).


Intento posar-me les mitgetes però no puc i em rendeixo ràpid així que començo a córrer sense elles. De seguida tinc el Ponce el meu costat comencem a córrer junts però ell s’allunya i ràpid el torno atrapar i aprofitem per anar junts però jo no puc aguantar més m’estic pixant he de parar i de seguida que trobo un forat paro i el deixo marxar...Abans d’acabar l’ última volta el torno a veure molt a prop, ell afluixa el ritme i acabem la primera volta junts. Ell para ha vingut a fer un entreno i jo agafo la primera goma.. la qual m’empenta a començar la segona volta...Intento prendrem el gel però és molt espès i no puc cada vegada que ho intento em puja tot així que vaig passant amb les xuclades de taronja i l’aigua.


Tot i amb unes sensacions cada vegada pitjors agafo la segona goma i entro a la tercera volta la més eterna tinc un mal de panxa horrorós i no puc menjar. El primer avituallament torno a la taronja i l’aigua però el segona agafo una barreta de xocolata de la casa Nesquik... Ho la trec o m’ajuda en els últims 3km... Crec que m’ajuda però cada vegada estic pitjor de cames els últims km's es fan eterns fins que encarrilo la recta d’arribada amb un somriure d’orella a orella i amb uns ànims per part de la gent com si fos la primera... L'ambient amb aquestes proves és genial...!!!


(14ena de les fèmines)


(1r B a la Butxaca)



(Foto final de l'equip!!! I el Junca i el Ponce on eren???)